Vyhledávání


Kontakt

Mirka
DĚČÍN III - STARÉ MĚSTO

E-mail: miruska01@seznam.cz

Očička

23.08.2010 01:02

Za tu dobu co je Ebka se mnou jsme navštívily veterináře už hodněkrát. Tak jsem se rozhodla, že trochu popíšu všechny problémy, které máme nebo jsme měly...

Ebce začalo více téct z očiček, byly to velké chuchvalce ospalků. Veterinář nám řekl, že tam má folikuly (bouličky na oku) a díky tomu v prohlubních nečistí víčko oko a zůstává tam nečistota. Dostaly jsme kapičky Tobrex, jsou to steroidy a kortikoidy, ale bylo nám také řečeno, že se to nejspíše utlumí jen na chvíli a je nutná operace, kdy se jí oko vyhladí. Na operaci se mi nechtělo, tak jsme jely spolu s Ebkou ještě k jinému veterináři a tam nám řekli také, že je nutná operace, ale na něco jiného. Že má posunuté oko špatně oproti lebce a má tedy dutinu v které zůstává nečistota. Než si to rozmyslím co a jak, tak jsme dostaly gel (Recugel) a ten když dostává alespoň 2x denně, tak žádné chuchvalce nemáme :)

 

Nutno podotknout, že za vyšetření (znecitlivění oka, prozkoumání vnitřního víčka a podívání se do oka) si náš veterinář účtuje 1000 a u druhého veterináře jsem nechala celých 20 - slovy dvacet korun!!!